Efsane geri dönüyor… Bursa yeniden güzergaha alındı

Türkiye’de düzenlenen önemli uluslararası spor organizasyonlarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 54. defa koşulacak. Ve bu yılın bizi yakından ilgilendiren önemli sürprizi Bursa’nın uzun bir aradan sonra yeniden tur güzergahına alınması olacak

Efsane geri dönüyor… Bursa yeniden güzergaha alındı

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz da bugünkü köşesinde Bursa’nın yeniden Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu güzergahına alınmasıyla ilgili ayrıntıları okurlarıyla paylaşıyor.

Sözler yerine geldi, bisikletçiler 30 yıl sonra Bursa’dan geçiyor

Anımsıyoruz da… Çocukluk ve öğrencilik yıllarımızın en büyük heyecanlardan biri Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’ydu. Daha ilkokul öğrencisiyken, yarışan bisikletçilerin konakladığı Çekirge’de Murat Hüdavendigar Camii alt karşısında olan ve yıllar önce yıkılan Park Otel’e giderdik.

Ali Hüryılmaz’ı izledik, Rıfat Çalışkan gibi bir değerle tanıştık. Yıkılan stadyum önünde, park kapısında, Heykel’de bisikletçilerle halk yıllarca iç içe oldu. Biz de gazeteci olarak haberlerini yaptık.

Ne var ki…

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun etaplarından Bursa 30 yıl önce çıkarıldı, ama yarışları izleyenler hiç unutmadı. Her fırsatta da turun yine Bursa’dan geçmesi isteği dile getirildi.

Gördük ki…

Bu isteklere olumlu cevap verenler sözlerini tutmuşlar ve Bursa yeniden tura alınmış.

Programa göre…

9 Ekim’de Alanya-Antalya etabıyla başlayacak olan 54. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda bisikletçiler 6. etapta 14 Ekim günü Bursa-İstanbul etabını koşacaklar.

Kısacası, efsane geri döndü.

Ahmet Emin Yılmaz’ın köşesindeki yazıların tamamı için tıklayın..

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X