‘Eğitim’de sorunlar sürüyor’

Eğitim Sen Bursa Şubesi, yaptığı basın açıklamasında yeni eğitim öğretim dönemini değerlendirdi.

‘Eğitim’de sorunlar sürüyor’

Yaptıkları anketle yaşanan sorunları ortaya koyduklarını belirten Eğitim Sen Şube Başkanı Derviş Erdem, geçen dönem tablet, bilgisayarı olmayan öğrencilerin uzaktan eğitime erişimde büyük sorun yaşadığını söyledi. Velilerin yüzde 97’sinin uzaktan eğitimi yeterli bulmadığını, yüzde 78’inin de güvenli görmediğini dile getiren Erdem, yeni dönemde de aynı sorunların yaşanmaya devam edeceğini kaydetti. Erdem, “2020-2021 eğitim öğretim döneminde yine öğrencilerin bilgisayar eksikliği giderilmedi. Erişim ağı olmayan öğrencilere ücretsiz internet verilmedi. EBA çöktü, bağlantı sorunları çözülemedi. Dezavantajlı öğrencilere dönük bir çalışma yapılmadı” diye konuştu.

OKULLARDA ÖNLEMLER YETERSİZ

Seyreltilmiş olarak başlayan yüz yüze eğitimi de değerlendiren Erdem, okullarda önlem olarak sadece ateş ölçer, dezenfektan gibi malzemelerin olduğuna ve alınan önlemlerin yetersizliğine dikkat çekti. Bu süreçte öğretmenlerin de çok fazla zarar gördüğüne dikkat çeken Erdem, “EBA’daki donanım yetersizliği, branş öğretmenlerinin canlı derslerini 100-120 kişiyle işlemek zorunda kalmasına sebep olurken, ders ücretleri açısından mağdur etti. Kronik rahatsızlığı olan ve 60 yaş üzeri öğretmenlere idari izinde olmalarına rağmen ek ücret ödenmiyor. Aynı zamanda canlı derslere başlayan arkadaşlarımıza yasalara aykırı olarak, filyasyon ekipleri, denetleme ekipleri vs. görevler tebliğ edilip, zorlanıyorlar” dedi. 2020-2021 eğitim-öğretim yılının daha az zararla atlatılması için alınması gereken önlemleri sıralayan Erdem, “Yüz yüze eğitime gerekli koşullar sağlandıktan sonra aşamalı başlanmalı. İhtiyacı olan bütün öğrencilere ve öğretmenlere gerekli araç gereçler temin edilmelidir. Atıl durumdaki kamu binaları, tercih edilmeyen okullardan yeni derslikler oluşturulmalıdır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X