Eğitime pandemi planlaması: Yıkılan okullar daha çok derslikle yapılacak!

Deprem riski nedeniyle mart atında yıkılan 8 okul, pandeminin ortaya çıkardığı mesafeli eğitim kurallarına göre daha fazla derslikle yeniden projelendirildi. AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu bu 8 okuldan 4’ünün TOKİ tarafından ihale edildiğini, kalan 4 okulun da ihale aşamasında olduğunu açıkladı. İhalesi yapılan okullarda inşaatların hızla başlayacağını açıklayan Çavuşoğlu, pandemiyle doğan derslik açığının da çözüleceğini söyledi. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Eğitime pandemi planlaması: Yıkılan okullar daha çok derslikle yapılacak!
HABERİ PAYLAŞ

Mart ayında… Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Bursa’daki 8 okul için yıkım kararı alındığında, binalarda depremsellik riski vardı.

O süreçte…

Depreme dayanıklı binalar ve çocukların can güvenliği söz konusu olduğu için okulların yıkılması kararı destek bile bulmuştu.

Milli Eğitim de hızlı bir süreçle okulların yeniden yapılacağını açıklamıştı.

Fakat…

Yıkımdan sonra pandemi ortaya çıktı. Bu kez de, sınıf mevcutları pandemi kurallarıyla uyuşmadı ve derslik sorunu doğdu.

İşte…

Okulların depremselliği nedeniyle yıkıldığı ve derslik açığının ortaya çıktığı süreçlerde, son Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu devreye girdi.

Dahası…

Hem okulların yeniden inşası, hem de daha fazla derslik için ilk günden itibaren konunun takipçisi oldu.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X