Ekinözü’nde Yayla Yollarına Bakım Çalışması Başladı

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, yayla döneminde vatandaşların ulaşım sorunu yaşamaması için yayla yollarının açma ve iyileştirme çalışmalarına…

Ekinözü’nde Yayla Yollarına Bakım Çalışması Başladı

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, yayla döneminde vatandaşların ulaşım sorunu yaşamaması için yayla yollarının açma ve iyileştirme çalışmalarına başladıklarını bildirdi. Kış döneminde bozulan bölgelerde incelemelerde bulunan ve çalışmaları yerinde gören Başkan Çeleğen, yayla yollarını rahat bir şekilde kullanılması için çaba gösterdiklerini belirtti. Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte sahaya indiklerini ve Ekinözü’nün her noktasına hizmet götürmek için kolları sıvadıklarını kaydeden Başkan Çeleğen, planlama doğrultusunda ilçenin kırsal bölgelerindeki çalışmaların devam edeceğini belirtti. Çeleğen, “Hizmeti vatandaşın ayağına kadar götüreceğiz. İlçe merkezimizdeki çalışmalarımızın yanı sıra 21 mahallemiz ve 77 mezramıza da en iyi hizmeti sunmakla görevlendirildik. Hava şartlarının imkân verdiği ölçüde de çalışmalarımıza başladık. Şuanda da ilçemizde yoğun bir şekilde hayvancılık yapılan Aktoprak ve Sulak yaylalarının yollarını açma çalışmalarını sürdürüyoruz. Çok çetin bir kış mevsimini geride bıraktık. Kar ve yağmur nedeniyle yayla yollarında ciddi tahribatlar oluştu. Hayvanlarını otlatmak için yaylalara çıkmak isteyen hemşerilerimizin kar yağışı ve kış şartları nedeniyle bozulan yollarda zorluk yaşamamasını istiyoruz. Şuan yollarımızda iş makinelerimiz bakım çalışması yapıyor. Bozulan yerler tamir ediliyor ve yeni yollar açılıyor. Böylece vatandaşlarımız araçları ile bu yaylalara çıkabilecek” dedi. Ekinözü halkının en büyük geçim kaynaklarından birinin hayvancılık olduğunu hatırlatan Başkan Çeleğen, “Vatandaşlarımızın yaylaya gidiş gelişlerinde kullandıkları yolları genişletip bakımını yaparak yaylaya daha rahat ulaşmalarını sağlamak istiyoruz. İmkânlar ölçüsünde diğer yaylalarımızın da bakım ve onarımını yapacağız. Vatandaşlarımızın yaylaya gidiş gelişlerinde kullandıkları yolları genişletip bakımını yaparak yaylaya daha rahat ulaşmalarını sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X