Ekonomiyi harekete geçirme zamanı

Artık yeni bir dönem olduğunu belirten Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, büyük ve güçlü bir Türkiye için omuz omuza kenetlendiklerini kaydetti.

Ekonomiyi harekete geçirme zamanı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye ekonomisinin potansiyelini daha da ileriye taşıma zamanı olduğunu söyledi.

Albayrak, ‘Erzurum İş Dünyası Buluşması’ programına katıldı. Buradaki konuşmasında Türkiye’nin ekonominin her alanında çok büyük bir potansiyele sahip olduğuna işaret eden Albayrak, ülkenin son dönemlerde birçok saldırıya ve sınamaya maruz kaldığını hatırlattı. Söz konusu tüm saldırıları boşa çıkardıklarını vurgulayan Albayrak, ‘’Şimdi artık yeni bir dönem. Yeniden Türkiye’nin, Türkiye ekonomisinin potansiyelini daha da ileriye taşıma, harekete geçirme zamanı. Katma değerli, teknolojiye ve ihracata dayalı bir ekonomik değişim ve dönüşüm sürecini tesis edebilirsek, Türkiye’nin potansiyelini bir daha kesintiye uğramayacak şekilde harekete geçirmiş olacağız” dedi.

POZİTİF BÜYÜMEYE GEÇTİK

Büyük ve güçlü Türkiye ideali için omuz omuza kenetlendiklerini dile getiren Albayrak, ülke açısından önemli ve verimli gelişmelerin olduğu son bir haftayı geride bıraktıklarını kaydetti. Bakan Albayrak, ‘’Çeyrek bazlı başardığımız pozitif büyümenin yanında artık yıllık bazda da pozitif büyümeye doğru geçtik. Bu yılın ilk yarısı için felaket senaryosu çizenler vardı. Bütün bunları yanıltacak bir performansla gerek uluslararası kuruluşlar gerekse de diğer birçok kurum ve kuruluşlar, büyüme tahminlerini pozitif yönde revize etmek durumunda kaldılar” diye konuştu.

500 MİLYON TL ÖDENECEK

Ekonomide çok zorlu bir sürecin geride bırakıldığına dikkati çeken Berat Albayrak, şöyle devam etti: ‘’Ülkemiz için daha da aydınlık bir döneme girdiğimizi çok net ifade ediyorum. Güzel bir haberi vermek istiyorum. Besicilerimizin Et ve Süt Kurumu’ndan (ESK) olan alacaklarıyla ilgili süreci yakından takip ediyoruz. Bu doğrultuda geçen hafta besicilerimizin alacaklarının 145 milyon liralık kısmını ödedik. Yıl sonuna kadar bu konuda 500 milyon liraya yakın daha ödeme yapacağız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X