Elektrik yangınlarına Trimbox’lu önlem

Elektrik yangınlarına Trimbox’lu önlem…

Elektrik yangınlarına Trimbox’lu önlem

Bursa Valiliği ile Elektrik Yangınlarından ve Hasarlarından Korunma Derneği arasında, elektrik kaynaklı yangınların önüne geçmek amacıyla, 50 eğitim kurumuna 200 bin lira değerinde 500 adet Trimbox cihazı takılması için protokol imzalandı. Protokole Vali İzzetin Küçük ile ELYAK Yönetim Kurulu Başkanı Evren Yurttaş imza attı. 

“ROL MODEL OLSUN”…

Son 10 yılda elektrik yangınlarının yüzde yüze yakın bir oranda arttığına dikkat çeken Yurttaş, “En son Aladağ’da yaşanan ve 11 yavrumuzun ölümü ile sonuçlanan olayın benzerlerinin yaşanmaması için herkes sorumluluk almalı. Derneğimizin genel merkezi olan ve pilot il seçtiğimiz Bursa’da özellikle okul ve yurtlarda elektriğe bağlı yangınların yaşanmaması için valiliğimizin uygun göreceği 50 yurt veya okula bağış yapacağız. Bu projenin rol model oluşturmasını umuyoruz” dedi. 

“SAYIYI ARTTIRACAĞIZ”…

Vali Küçük de, “Tedbir alma maliyeti çok düşük ama tedbir almama maliyeti mal ve can kaybı olmak üzere çok büyük ve acılı. Bu protokol ile 50 okulumuz elektrik yangınlarına karşı korumalı hale gelecek. Bunun 50 okulla sınırlı kalmayacağını ve zamanla sayının artacağını düşünüyorum. Biz de Valilik olarak ürünü satın alıp bu sayıyı artıracağız” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X