Elvan: Yurt dışı yatırımcı için Türkiye cazip bir ülke

Kalkınma Bakanı Elvan, “Yurt dışı yatırımcılar açısından Türkiye halen cazip bir ülke. Özellikle son iki üç haftada 452 milyon dolar seviyesinde borsaya net girişin olduğunu görüyoruz.” dedi.

Elvan: Yurt dışı yatırımcı için Türkiye cazip bir ülke

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na konuk oldu.

 

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Programı konusunda, “Başvurular arasında büyük yatırımcılarımız var. Bu firmalarımızın isimlerini şu aşamada zikretmenin çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Özellikle hem Doğu Anadolu hem Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde gerçekten Türkiye’de önemli bir yer edinmiş güçlü firmaların da başvuruda bulunduğunu ifade etmek istiyorum. Oldukça büyük bir ilgi var.” dedi.

 

‘Yurt dışı yatırımcılar açısından Türkiye halen cazip bir ülke’

 

Elvan, “Özellikle son birkaç hafta içerisinde yurt dışı yatırımcıların Türkiye’ye yönelik bakış açılarında olumluya doğru bir gidişatın olduğunu görüyoruz. Yurt dışı yatırımcılar açısından Türkiye halen cazip bir ülke. Özellikle son iki üç haftada 452 milyon dolar seviyesinde borsaya net girişin olduğunu görüyoruz.” diye konuştu.

 

TÜİK’in GSYH revizyonuna ilişkin Bakan Elvan, “Bu milli gelir hesabı Türkiye için bir milattır. Bundan sonraki süreçte elbette, Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) yapmış olduğu bazı değişikliklere yönelik biz de belki revizyona gideceğiz. Ancak bu ölçekte büyük bir değişiklik söz konusu olmayacak bundan sonraki süreçte.” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X