Emsal artışı dönüşümü tetikledi

Büyükşehir Belediye Meclisi, Nilüfer Sitesi’nin ardından, yine Nilüfer ilçesinde 8 site ve bir apartmana daha kentsel dönüşümle yenilenmesi için 0,50 emsal artışı verdi.

Emsal artışı dönüşümü tetikledi

SEYİT GÜNDOĞAN 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin 0,50 emsal artışı çıkışının ardından Orhaneli Kavşağı’ndaki Nilüfer Sitesi ile kentsel dönüşümün önünün açılmasıyla birlikte Nilüfer ilçesinde 8 site ve bir apartmana daha yüzde 50 emsal artışı verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başkanlığında gerçekleşen oturumda, Nilüfer Belediyesi’nden gelen 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planları içindeki toplam 26 dosyadan değiştirilerek onaylanan 14 dosya kentsel dönüşüm için emsal artışını içeriyor. Buna göre; 14 dosyadan 8 site ve bir adet apartmanın kentsel dönüşümle yenilenmesi için yüzde 50 emsal artışı  izni verirken, diğer dosyalar da 5 ayrı yerde ticaret alanlarına yüzde 25 ila 50 arasında değişen oranlarda emsal artışı izni veriyor. Dosyaya AKP grubunun oyları sayesinde oy çokluğu ile geçerken, CHP ve MHP grupları ret oyu verdi. 

 

İSTANBUL YOLU GÜZELLEŞECEK

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, T2 hattının inşaatını Ultra Firması’nın kazandığını, ihaleyi Kamu İhale Kurumu’nun onayladığına dikkat çekerek, “Yer teslimini yaptık. Şantiyeyi kuruyoruz. İstanbul Yolu’na 300 milyon harcayacağız. Tramvay ortadan gidiyor. Bir sıra ağaç kalacak, yeşilliği koruyacağız. Köprülerle gerdanlıklarla güzel bir Bursa girişi olacak. Panayır Kavşağı da ihale ediliyor. Kent Meydanı ve 30 metrelik kavşağı ile İstanbul Yolu, Bursa’nın en vizyonel caddelerinden birisi olacak. İstanbul Yolu’nda kentsel dönüşümle 70 bina yıkılacak. Önümüzdeki günlerde bu yıkımlara başlayacağız. Dönüşümü etap etap yapıp İstanbul yolunu değiştireceğiz’ dedi.

CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ’un, Suriyeliler’in sıkıntıları ve buna yönelik alınacak tedbirlerde işbirliği önerisine de değinen Altepe, “Türkiye’de 2,2 milyon göçmen var. 80 bin misafiri Bursa ağırlıyor. Komşuya kucak açmak gerekiyor. ‘Ne yaparsanız yapın’ diyemeyiz. Türkiye dünyanın saygı duyduğu ülkelerden birisi oldu” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X