En büyük vefa buluşması: AK Parti 45 eski belediye başkanını unutmadı

Cumartesi günü Gökdere Meydanı’ndaki mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlamaya hazırlanan AK Parti 9 Temmuz’da da Ankara’da bugüne kadarki en büyük vefa buluşmasını gerçekleştirecek. Geçmiş dönem belediye başkanları değerlendirme ve istişare toplantısı için Bursa’dan 2004’ten 2019’a kadar görev yapan 1’i Büyükşehir, 19’u ilçe ve 25’i belde olmak üzere 45 eski belediye başkanına davet yapıldı… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

En büyük vefa buluşması: AK Parti 45 eski belediye başkanını unutmadı

AK Parti… İlk genel seçimini 3 Kasım 2022’de yaşadı, Bursa’da 16 milletvekilinden 12’sini kazandı. İlk yerel seçimi olan 28 Mart 2004’te belediye başkanlıklarının çoğunu kazandı, belediye meclislerinde çoğunluğu elde etti.

Örneğin…

Bursa’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte 17 ilçeden 11’inde, 37 beldeden de 19’unda belediye başkanlıklarını kazandı.

Bugün…

17 ilçeden 14’ünde AK Parti’li belediye başkanları var. Beldeler ise, Bütünşehir uygulamasının başladığı 30 Mart 2014 yerel seçimiyle kapandı.

Rakamlar…

2004’te katıldığı ilk yerel seçimden bu yana AK Parti’nin elinde zengin bir eski belediye başkanları kadrosu olduğunu gösteriyor.

İşte…

Bu kadroyu siyasetin içinde tutmak amacıyla, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın göreve gelir gelmez başlattığı vefa buluşmaları şimdi daha geniş planlamayla AK Parti Genel Merkezi tarafından gündeme alındı.

Bu amaçla da…

9 Temmuz’da Ankara’daki ATO Congresium salonunda Geçmiş Dönem Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek bu en büyük vefa buluşması için Bursa’dan 1’i Büyükşehir, 19’u ilçe ve 25’i belde olmak üzere 45 eski belediye başkanına davet geldi.

Liste…

Yazının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X