Engelli ve gazilere ücretsiz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, gazi ve gazi yakınları ile engelli vatandaşların yüksek hızlı tren, uzun mesafe, bölgesel, banliyö ve Marmaray gibi tüm demiryolu hizmetlerinden Mart 2014 tarihinden itibaren ücretsiz olarak faydala

Engelli ve gazilere ücretsiz

Bu çerçevede, gazi ve gazi yakınları ile engelli vatandaşların ücretsiz seyahatleri kolaylıkla yapabilmesi amacıyla düzenlemeler de yaptıklarını ifade eden Arslan, ’26 Haziran 2016 öncesine kadar suistimallerin önlenmesi ve birbirlerinin yerine seyahatlerin engellenmesi için biletler sadece gişelerden verilmekteydi. Bu konuya çözüm üretmek amacıyla gazi ve gazi yakınlarının kayıtları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından temin ve teyit edildi. Bu bağlamda da 230 bin kişinin kaydı alınarak, bilet satış sistemine de tanımlı hale getirildi” dedi.

Arslan, engelli vatandaşların seyahatlerini kolaylaştırmak amacıyla fotoğraf çekimi ve sistemsel tanımlamalar için TCDD gişelerine davet edildiklerini, ardından kayıtlarının gerçekleştirildiğini söyledi.

Bakan Arslan, ‘Bu tek seferlik kayıt ile engelli vatandaşlarımız TCDD’nin bilet satış sistemine tanıtılıyor. Böylece engelli vatandaşlarımız evlerinden rahatlıkla biletlerini alabiliyor. Gazi, gazi yakını ve engelli vatandaşlarımıza demiryollarımızda hiçbir engel yok’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X