Erguvan-i Sohbetler’in konuğu Serdar Tuncer 

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa Kültür A.Ş. tarafından İncirli Kültür Merkezi’nde düzenlenen Erguvan-i Sohbetler söyleşi programı edebiyat ve düşünce dünyasına yön veren isimleri Bursalılar ile buluşturmaya devam ediyor.

Erguvan-i Sohbetler’in konuğu Serdar Tuncer 

Erguvan-i Sohbetler programının konuğu şair kimliği ile de öne çıkan ve televizyon programlarıyla tanınan Gazeteci- Yazar Serdar Tuncer oldu. 

Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği programda sözlerine Âşık Mahsuni Şerif’in “Ben Beni” şiirinin dizelerini okuyarak başlayan Tuncer,  İslam ve inanç ekseninde kulluk kavramına ilişkin önemli saptamalarda bulundu. “Allahü Teâlâ,  konuşanın diline gönlündekini itibar eder, dinleyen söyleyenden Arif gerekir” diyen Tuncer, insanın dünyadaki varlığını idrak etmesini ve kendisini sorgulaması gerektiğini söyledi.

Müslümanların ibadet alışkanlıklarına da değinen Tuncer, “Biri vakti geldiğinde namazı aradan çıkarıyor, diğeri iki vakit arasında yapması gereken işleri… Kulluk sadece ibadetlerden ibaret değildir, kulluk ibadetlerin haricinde kalan zamanlarda yaptığın işlerdir. Namaz aradan çıkarılacak bir şey değildir. Hâlbuki 11 ayda tutabildiğin, Ramazan’da da orucunu tutar. İşte buna dikkat etmek gerekir” dedi.  İslam coğrafyasında yaşananlara dikkat çeken Tuncer,  “Müslümanlar, Cenab-ı Allah’ın ABD’den daha büyük olduğunu anlayabilseler,  Allahü Teâlâ’nın büyüklüğünü daha iyi idrak edebilseler,  bu yaşadığımız sorunlar, o coğrafya da yaşanan sorunların hiçbiri kalmaz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X