Erittiğinizde köpük çıkarmıyorsa dikkat!

Tereyağının organik olup olmadığını anlamak hiç de zor değil. Size vereceğimiz yöntemlerle tereyağının kalitelisini artık ayırt edebileceksiniz…

Erittiğinizde köpük çıkarmıyorsa dikkat!

organik-tereyagi-nasil-anlasilir-710593_5116_1_b.jpg
 

Organik tereyağının kıvamı nasıl olur?
 

Tereyağının organik olup olmadığını anlamanın bir diğer yolu da kıvamıdır. Oda sıcaklığına geldiğinde hemen sürülebilir kıvama gelen ve eriyen tereyağı, organik olarak nitelendirilebilir. Ayrıca tavada eridiğinde çıkan köpüklerde tereyağının organik olduğunu gösterir.
 

organik-tereyagi-nasil-anlasilir-710593_3706_2_b.jpg
 

Organik tereyağının görüntüsü nasıl olur?
 

Kaliteli ve organik tereyağının sapsarı olması gerekir algısı kesinlikle yanlıştır. Köy yerinde yapıldığından eminseniz haklı olabilirsiniz. Ancak markette satılan ve rengi altın sarısına dönen tereyağının inde bol miktarda katkı maddesi olabilir. Bu nedenle rengi ışıkta beyaza dönen ve çok açık renkli olmayan tereyağını almaya özen göstermelisiniz.
 

organik-tereyagi-nasil-anlasilir-710593_9676_3_b.jpg
 

Organik tereyağı kokusu nasıl olur?
 

Kaliteli tereyağını kokladığınızda paketinden dahi kokuyu hissedebilirsiniz. Paketi kokladığınızda hiçbir koku gelmiyorsa tereyağı sahte olabilir. Organik tereyağında koku paketin dışına kadar çıkacaktır. Aynı zamanda pişerken yaydığı iştah açıcı acıktırıcı bir tereyağı da organik olarak tanımlanabilir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X