Esnaf, AVM ve market servisleri kaldırılsın istiyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, market ve pazar servislerinin kaldırılması gerektiğini söyledi.

Esnaf, AVM ve market servisleri kaldırılsın istiyor

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Alışveriş Merkezlerinin (AVM), süpermarketlerin ve sosyete pazarlarının müşterilerini taşımak için kullandığı servislerin, taşımacı esnafına zarar verdiğini savundu.

Söz konusu sorunun uzun zamandır devam ettiğini ifade eden Palandöken, ”Market ve pazar servisleri acilen kaldırılmalı. Anonslarla, el ilanlarıyla vatandaşları kaçak olarak taşıyorlar. AVM veya sosyete pazarına gitmese bile insanlar servisleri kullanıp işlerini görmeye gidiyorlar. Hiç düşünmüyorlar ki dolmuşçuya, otobüsçüye, taksiciye zarar veriyoruz. En önemlisi yapılan denetimlerde belgelerinden herhangi biri eksik olan taksici ve minibüsçü esnafının araçları iki ay parka çekilirken alenen korsan taşımacılık yapan AVM servisleri hiçbir denetime tabi tutulmuyor. Yetkililerimizden bu haksızlığın bir an evvel önlemesini bekliyoruz” dedi.

REKABETİN BİTİRİLMESİ GEREK

Bu sorunun geçmişte de gündeme geldiğini ve belediyelerin belli düzenlemeler yaptığını hatırlatan Palandöken, “Marketlerin, AVM’lerin ve sosyete pazarlarının servis araçları personel taşımak için ruhsat alıp, müşterilerini taşıyorlar. AVM, zincir market ve sosyete pazarı servislerinin yaptığı gerçek anlamıyla bir toplu taşıma faaliyetidir ve bu faaliyetin kuralları bellidir. Taşıdıklarının hepsi de alışveriş yapmaya gelmiyor. Eğer servis yapılacaksa hiç değilse alışveriş yapmış, fişini göstereni evine götürün. Taşımacı esnafımızın karı her geçen gün düşerken bu haksız rekabetin bitirilmesi gerekli” diye konuştu.

Vergi kanunlarına göre bir hizmet bedelsiz olarak sunulsa dahi bunun için KDV ödenmesi gerektiğini belirten Palandöken, AVM servislerinin vergi mükellefiyeti bile bulunmadığının altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X