Esnaf da işsizlik ödeneği ve kıdem tazminatı istiyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarlara kıdem tazminatı ve işsizlik ödeneği verilmesini istedi.

Esnaf da işsizlik ödeneği ve kıdem tazminatı istiyor

Palandöken, yazılı açıklamasında, esnaf ve sanatkarların riskler karşısında korunmasının önemine dikkati çekerek, kıdem tazminatında yapılacak son düzenlemeye esnaf ve sanatkarların da dahil edilmesi talebinde bulundu. Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 600 bin esnaf ve sanatkar bulunduğunu kaydeden Palandöken, ‘Esnaf ve sanatkar günü gelince Bağ-Kur’dan emekli olmaktadır. Emekli olurken, memura emeklilik ikramiyesi ve işçiye de kıdem tazminatı ödeniyor. İşçiye işsiz kalınca işsizlik sigortası fonundan ödeme yapılıyor” dedi.

YÜZDE 15 PRİM KESİNTİSİ

Buna karşın, esnaf ve sanatkar ekonomik sebeplerle iş yerini kapattığında işsizlik ödeneği alamadığını anlatan Palandöken, şöyle devam etti: ”Emekli olup çalışmaya devam eden esnaf ve sanatkarların emekli aylıklarından yüzde 15 sosyal güvenlik destek primi kesiliyor. Eğer böyle bir kesinti yapılıyorsa fona aktarılarak, işsiz kalınca esnaf ve sanatkara da işsizlik ödeneği verilsin. Emekli oluncaya kadar yapılan prim ödemelerinden bir fon oluşturularak, esnafa emeklilik halinde kıdem tazminatı da verilsin.’ 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X