Esnaf elektrik ve su fiyatında indirim istiyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarın korunması için acilen gerekli adımların atılmasını ve verilen sözlerin yerine getirilmesini istedi.

Esnaf elektrik ve su fiyatında indirim istiyor

Palandöken, yazılı açıklamasında, esnafın yaptığı ödemelerin her kesimden daha da fazla olduğunu ifade ederek, yüksek elektrik, su ve Bağ-Kur ödemeleri nedeniyle mağdur edildiklerini savundu. Konut ve sanayide kullanılan elektrik ve su fiyatlarının üzerinde tarifelerle faturalar ödediklerini anlatan Palandöken, ülke genelinde kullanılan elektriğin yüzde 16’sını aşan kısmının esnafa ait olduğunu vurguladı.

“VERİLEN SÖZLER TUTULMALI”

2014’te tek zamanlı tarifeye göre esnafa 28,559 kuruş, sanayiciye 24,626 kuruş ve meskene 28,386 kuruştan elektrik tarifesi uygulandığına dikkati çeken Palandöken, esnaf ve sanatkarın korunması için acilen gerekli adımların atılmasını ve verilen sözlerin yerine getirilmesini istedi. Yapılan denetimlerde kaçak elektrik kullanımının devam ettiğinin tespit edildiğine işaret eden Palandöken, ”En az 2 milyar liralık kaçak elektrik zararını faturalarını düzenli ödeyen aboneler ödemektedir. Dağıtım şirketleri kayıp-kaçağın yüksekliğini bahane ederek elektrik fiyatlarına zam talep etmektedirler. Ama azaltılması için bir çaba göstermiyorlar” diye konuştu.

SOKAKLAR KARARIR

Serbest tüketici hakkı vermek için limitlerin daha da düşürülmesi gerektiğinin altını çizen TESK Başkanı Palandöken, şöyle devam etti:  ”Dayatmalarla abone sözleşmesi yapılmasından vazgeçilmeli. En önemlisi faturasını düzenli ödeyene bir teşvik verilmeli ve bir indirim yapılmalıdır. En önemlisi sanayiciye uygulanan indirimin esnaf ve sanatkarlara da uygulanması gerekir. Esnaf lambasını yakmasa sokaklar kararır. Esnaf sokağını sulayıp temizlik yapmaz ise halk tozdan kurtulamaz. Sokağını temizleyen ve aydınlatan esnafa acil indirim şart.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X