Esnaf ‘İddaa’dan yüzde 7 pay istiyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘İddaa’ oyununda sabit bayilere uygulanan komisyonun yüzde 7’den 4,2’ye indirilmesinin esnafı olumsuz etkilediğini belirtti.

Esnaf ‘İddaa’dan yüzde 7 pay istiyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘İddaa’ oyununda sabit bayilere uygulanan komisyonun yüzde 7’den 4,2’ye indirilmesinin esnafı olumsuz etkilediğini belirterek, ”Bayilerimizin kar oranları eski haline getirilmeli” dedi. Bayilerin gelirlerinin internet üzerinden oynanan oyunlar nedeniyle yüzde 30-40 oranında düşmüşken bir de komisyonların aşağı çekilmesinin bu kesimi ayakta duramayacak hale getirdiğini vurgulayan Palandöken, ”Umarız bu durum kısa sürede çözülür. Bayilerimizin kar oranları eski haline getirilmeli. Bu komisyon oranlarıyla bayilerimizin giderlerini dahi karşılama imkanları yok” ifadelerini kullandı.

TEMİNAT DA SORUN OLDU

Bayilik teminatının dolardan Türk lirasına geçişinde ortaya çıkacak zarar için çözüm bulunması gerektiğini anlatan Palandöken, kurda dalgalanma yaşandığı dönemde 13 bin dolar olan bayilik teminatının 65 bin liraya çevrildiğini ancak nakit olarak bayilerden alınan 65 bin liranın 5-10 yıl sonra değerinin gereğinden fazla düşeceğini bildirdi. Palandöken, 3 bin 300 dolar olan makine kiralarının da 3 bin 50 dolara düşürüldüğüne dikkati çekerek, ”Daha önce bayilerimizden alınan 3 bin 300 dolardan 250 dolar bayilerimize iade edilmesi gerekirken şimdi bu paranın iadesi yapılmadan 3 bin 50 dolar talep edilmesi esnafımızı zora sokmaktadır. Ödenmiş bir bedelin ikinci kez istenmesi hem etik hem de doğru bir uygulama değildir” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X