Esnaf istedi, 8 muhtar dilekçe verdi, tramvay geri döndü: Herkes mutlu!

Başlangıçta kaygı duyanlar vardı, ama nostaljik tramvay sefere başladığında Cumhuriyet Caddesi’ne hava, Bursa’ya renk kattı. Geçen yıl tramvayın kaldırılacağı duyurulunca başta cadde esnafı birçok kesim üzüldü. 8 muhtar ortak dilekçe verdi, esnaf istek yaptı ve tramvay çalışmaya başladı. Cumhuriyet Caddesi Sanayicileri ve İşadamları Derneği Onursal Başkanı Erkan Öncel de yanlıştan dönüldüğünü belirterek devam kararı için teşekkür etti… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Esnaf istedi, 8 muhtar dilekçe verdi, tramvay geri döndü: Herkes mutlu!
HABERİ PAYLAŞ

Geçen yıl… Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın açıklamalarında Cumhuriyet Caddesi’nde çalışan nostaljik tramvayı kaldırıp rayları sökeceği haberleri çıkınca geniş bir kesim üzüldü.

Arşivimizi açıp baktık…

Pirinç Han ile Gökdere arası nostaljik tramvay hattı yapılacağını, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı olan Recep Altepe’nin açıklamasıyla 23 Kasım 2009 günü bu sütunlardan duyurduk.

Başlangıçta…

Kaygılar oluşsa da Cumhuriyet Caddesi’ne yakıştı, Bursa’ya renk kattı, kentin sembolleri arasına girdi. Bursa turizmi için önemli hale geldi. Tramvay önünde fotoğraf çektirenlerin sayısı kısa sürede arttı.

İşte…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X