Esnaf sahte paradan bıktı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın sahte paralar yüzünden mağduriyet yaşadığını belirtti.

Esnaf sahte paradan bıktı

Palandöken, piyasada çok sayıda dolandırıcı bulunduğunu söyledi. İşlerinin yüzde 90’ını nakit para alışverişiyle yapan berber, manav, bakkal, konfeksiyoncu ve taksici gibi binlerce esnafın yıllardır sahte paralardan bıktığını ifade eden Palandöken, ‘’Zaten günlük hasılatı zar zor yeten esnafımız bir de kazancı olan paranın çoğunun sahte olması nedeniyle yıkılıyor. Üstelik bu durum yalnızca büyük şehirlerde değil, ülkemizin dört bir yanında yaşanıyor. Seri numaralarına kadar maalesef gözle ayırt edilemeyecek kadar benzerini yapabiliyorlar. Genellikle 50, 100 ve 200 lira gibi büyük banknotlarda bunu uyguluyorlar” dedi.

DENETİMLER ARTIRILMALI

Esnafı sahte para mağduru olmaması için denetimlerin artırılmasının yanı sıra maliyeti düşük olan kontrol cihazı alması konusunda uyaran Palandöken, ‘’Esnafımız kalpazanlara karşı sahte para konusunda çok dikkatli olmalı. Sahte parayı fark ettiği an hemen polise haber vermeli. Tüm esnafımız mutlaka para kontrol cihazı iş yerlerinde bulundurmalı” diye konuştu. Palandöken, vatandaşların da bilinçlendirecek bilgilendirme çalışmaları yapılması gerektiğinin altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X