Esnaf seçimlerinde yıllar sonra bir ilk 

Bursa Kuaförler Odası’nın genel kurulunda Saliha Geçici’nin listesi oylandı. Üyelerin desteğini arkasına alan Geçici, uzun yıllar sonra bir esnaf odasında başkan seçilmeyi başaran kadın oldu.

Esnaf seçimlerinde yıllar sonra bir ilk 

ASLIHAN AYDIN

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (BESOB) bağlı Kuaförler Odası’nın Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve İlker Hüseyin Tan’ın tekrar aday olmadığı genel kurulda Saliha Geçici başkanlığa getirildi. Uzun yıllar sonra yeniden kadın başkanın göreve geldiği Oda’nın büyük çoğunluğu kadın olmak üzere, toplam 1260 üyesi bulunuyor. Yeni Başkan Saliha Geçici, kuaför camiası için elinden geleni yapacağını belirterek, “Zaman zaman ara versem de 33 yıldır yönetim kurullarında görev yapıyordum. Tüm kadınlara yönetimlerde yer almalarını tavsiye ediyorum. Her anlamda insan kendini geliştiriyor, bir şeyler öğreniyor” dedi.  

MESAFELERE DİKKAT EDİLMELİ 

Kuaförlerin sorunlarına da değinen Geçici, belirlenen fiyat tarifesine uyulmamasından yakındı. Çok ucuza çalışanlar olduğunun altını çizen Geçici şöyle devam etti: “Tarifeye uyulmadığı zaman haksız rekabet ortaya çıkıyor. Biz de konu ile ilgili kontrolleri yapacağız. Aynı zamanda yetkililerden mesafe kuralının da getirilmesini istiyoruz. Örneğin bir bölgeye 10 kuaför faaliyet gösterirken, yenilerinin açılmasını istemiyoruz. Bunun için 8 yıl önce başvurumuzu yapmıştık. Umarım kısa sürede sorun çözülür. Çünkü herkes umut ve beklenti ile dükkanını açıyor.”

KADINLARIN SAYISI ARTMALI

BESOB Başkanı Arif Tak, Oda’larda kadınların daha fazla görev almasını istediklerini söyledi. Bunu özellikle talep ettiğini vurgulayan Tak, “Kuaförler Odası’nda da uzun yıllar önce kadın başkan olarak, Lebibe Gafur başkanlık yapmıştı. Onun dışında kadın Oda başkanı seçilmemişti. Kadınların yönetimlerde daha fazla yer almalarını istiyoruz” dedi. Tak, Saliha Geçici’ye de yeni görevinde başarılar dileyerek, her zaman yanlarında olacaklarını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X