Esnaf vergi barışı istiyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın uzun zamandır ne vergisini ne de sosyal güvenlik primini ödeyebildiğini belirterek, ”Vergi barışı getirilmeli” dedi.

Esnaf vergi barışı istiyor

Palandöken, yazılı açıklamasında, yurt dışı varlıkların vergisiz ve cezasız olarak Türkiye’ye getirilmesi için yeni bir vergi barışı kanununun hazırlandığını belirterek, ”Buna en çok yurt içinde ihtiyaç var. Esnaf uzun zamandır ne vergisini ne de sosyal güvenlik primini ödeyebiliyor. Yurt dışından önce yurt içinde bir vergi barışı getirilmeli” değerlendirmesinde bulundu. Son yapılan vergi ve prim yapılandırılmasına 1,3 milyon esnafın başvuruda bulunmadığını vurgulayan Palandöken, esnafın ekonomik sorunlarına kalıcı çözüm getirilmeden yapılandırma kanunlarının da işe yaramadığını aktardı.

DÜZENLİ ÖDEYENE TEŞVİK ŞART

Yapılandırma ve af kanunlarının vergi ve primlerini zamanında ve tam ödeyen esnaf üzerinde olumsuz etki yaptığına dikkati çeken Palandöken, şöyle devam etti: ”Devlete olan borçların zamanında ödenmemesi bir ödül nedeni olmamalı. Ancak, ekonomik koşulların mecbur bırakmasıyla yapılandırma ve af kanunları çıkarılmıştır. Beklentilerin önüne geçmek ve borçların zamanında ödenmesini teşvik etmek için bu durumda esnafa da bir indirim yapılması gerekiyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X