‘Esnafa geçmişe dönük Bağ-Kur hakkı verilsin’

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa geçmişe dönük Bağ-Kur kaydı hakkı verilmesi gerektiğini ifade etti.

‘Esnafa geçmişe dönük Bağ-Kur hakkı verilsin’

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, vergi kaydı bulunan esnaf ve sanatkarların sigortalılık niteliği taşıdıkları halde 4 Ekim 2000’e kadar kayıt ve tescilini yaptırmamış olanların, sigortalılık hak ve yükümlülüklerinin söz konusu tarihten itibaren başlamasıyla ilgili sorun yaşandığını bildirdi. 

Esnaf ve sanatkarın yaşadığı sorunun çözüme kavuşmadığını belirten Palandöken, ”Yasal olarak hak arayanların artması mahkemelerin iş yükünü artıracaktır. Sigortalılık için aranan şartlar dikkate alınmak suretiyle, Bağ-Kur’a kayıt yaptırmamış olan esnaf ve sanatkarlarımızın emekli olabilmeleri için 4 Ekim 2000’den önceki vergi kayıt tarihlerinin esas alınmasını sağlayacak yeni bir yasal düzenleme yapılması büyük bir ihtiyaçtır” dedi.

Palandöken, gerek kişilerin zamanında Bağ-Kur kaydını yaptıramaması gerekse Sosyal Güvenlik Kurumu’nun etkili şekilde resen kayıt işlemi yapamaması sonucu bazı esnaf ve sanatkarın mağdur olduğunu kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X