‘Esnaf’ın AVM isyanı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Alışveriş Merkezi (AVM) sayısının 2018 itibarıyla 421’e, toplam alanın da 12,8 milyon metrekareye ulaşmasının beklendiğini söyledi.

‘Esnaf’ın AVM isyanı

25 bin metrekarelik AVM’lerin artık küçük ölçekli olarak nitelendirileceğini belirten Palandöken, ‘Önümüzdeki süreçte otel, rezidans, hipermarket, kültür merkezi ve AVM birleşiminden oluşan devasa AVM’lerin art arda geldiğini göreceğiz. Perakende yasasının yönetmelikleri hazırlanarak, piyasanın kuralları bir an önce hayata geçirilmeli’ dedi. Büyük şehirlerdeki AVM yoğunluğunun olumsuzluğuna dikkat çeken Palandöken, her sermayesi olanın rant ve kira için kolayca yapacağı iş gibi görüldüğünden mantar gibi her yerden AVM bittiğini kaydetti.

YASA HAYATA GEÇİRİLSİN

Palandöken, çevreye, esnaf ve sanatkara, vatandaşın cebine verilen zararı kimse hesap etmiyor. Bendevi Palandöken, ”İstanbul’da 37, Ankara’da 11 AVM işlevini yitirdi. Perakende yasası çıktı ama esnaf ve sanatkar olarak etkisini daha hissetmiyoruz. Yaşlanan, atıl duruma düşmüş batan AVM’leri konuşmamak için perakende yasasının düzenlemelerinin bitirilerek bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X