Esnafın gündemi: Faturalar…

Bursa’da 2 gün boyunca ziyaret ettiği esnafın gerçek gündeminin ‘geçim’ olduğunu belirten İYİ Parti lideri Meral Akşener, ‘‘3 büyük sorun var; elektrik faturası, doğalgaz faturası ve alım gücünün düşmesi” dedi.

Esnafın gündemi: Faturalar…

Hatice Dal

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa programının ikinci gününde Ulucami ve Heykel çevresindeki esnafı ziyaret ederek, vatandaşla sohbet etti. 31 Mart Seçimleri’nde Millet İttifakı’nın Büyükşehir adayı olan Mustafa Bozbey de Akşener’e ziyaretlerinde eşlik etti. Bir kadın esnafın dükkanına giren Akşener, işyeri sahibinin daha siftahı olmadığını söylemesi üzerine alışveriş yaptı. Ardından sokakta patik satan yaşlı bir kadının da yanına uğrayarak elindeki tüm patikleri satın alan Akşener, yaşlı kadına ‘‘Sen bugün evinde dinlen” dedi. Akşener, daha sonra Görükle ve Mudanya ilçesinde yaptığı ziyaretlerde vatandaşla buluştu.

FATURALAR YÜKSEK, ALIM GÜCÜ DÜŞÜK…

Bursa’da 2 gün süren esnaf ziyaretlerinin ardından temaslarını değerlendirmek için basın toplantısı düzenleyen Akşener, esnafının 3 konuda çok dertli olduğunu belirterek, şöyle konuştu: ‘‘Elektrik faturası, doğalgaz faturası ve alım gücünün düşmesi… Esnafımızın 3 ana başlıkta toplanan sorunlarını, salı günü gerçekleştireceğimiz grup toplantısında dile getireceğim. Gençlerin de ‘torpil’ şikayeti var. Daha yüksek puan almasına rağmen düşük alanların torpiller kendilerinin önüne geçtiğinden yakınıyorlar.”
Emeklilikte yaşa takılanların da sorununa hala çözül üretilmediğine dikkati çeken Akşener, ‘‘Verilen sözler tutulmadı, ancak bu konuyu gündemde tutmayı başardık. İktidara geldiğimizde bu sorunu çözeceğiz” dedi.

ÇOLAK’IN İSTİFASI…

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal’ın istifasını da değerlendiren Meral Akşener, ‘‘İstifa etmiş hiçbir arkadaşım hakkında olumsuz bir kelime etmedim. Çünkü istifa tek taraflı saygı duyulması gereken bir kavramdır. İl başkanının 2 ilçe başkanını disipline sevk etmesi gerekçesi var. Teşkilatla ters düşme durumu” diye konuştu

İDLİB’DE SORUN EGO…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın egosu üzerinden yürütülen Suriye politikası nedeniyle Türkiye’nin bataklığa saplantığını savunan Meral Akşener, şunları kaydetti: ‘‘Askerimiz orada. Bir taraftan onların moralini bozmak istemiyorsunuz, diğer tarafta da baştan aşağıya yanlış bir iş var. 8 şehidimiz varken diyalog ihtimali artık çok zor. Bizi yönetenlerin aklı selim davranmasını sağlamaya çalışacağız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X