Eximbank’a ilgi arttı

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in girişimleriyle 1 olan personel sayısı 2’ye çıkartılan Türk Eximbank Bursa İrtibat Bürosu’na Bursalı sanayicilerin ilgisi artıyor.

Eximbank’a ilgi arttı

2012 yılında Bursa’dan yılda 230 milyon dolarlık ihracat kredisi kullanılırken, bu yılın sonunda kullanılan kredinin 900 milyon doları aşması bekleniyor. Bursa’dan kullanılan kredi miktarı 1 milyar doları bulduğunda, şube açılması için aranan en önemli kriter yerine getirilmiş olacak. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, temel amacı ihracatın geliştirilmesi olan Türk Eximbank’ın Bursa irtibat bürosunda görevli personel sayısın 2012 yılında sadece 1 kişi olduğunu hatırlattı. Şahin, bunun üzerine o yıl harekete geçtiğini ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın desteğiyle Bankanın Genel Müdürü Hayrettin Kaplan ile görüşerek Bursa’ya şube açılması çalışmalarını başlattıklarını kaydetti. 

750 MİLYON DOLAR KREDİ KULLANDIRILDI

Şahin, Türk Eximbank’ın aracı bankalar vasıtasıyla kullandırdığı kredi miktarının bu yıl ocak-temmuz döneminde 535 milyon 759 bin 247 dolara çıktığını ifade etti. Şahin, ‘Geçen yılın aynı döneminde kullanılan kredi miktarı 469 milyon 909 bin 911 dolardı. Kredi kullanma artış oranı bu yıl ilk 7 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artmış oldu. 2014 yılı sonunda kullandırılan kredi miktarı 750 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. Bu yılın sonunda ise 900 milyon doları geçmesini bekliyoruz’ dedi. Bursalı ihracatçıların Türk Eximbank’a olan talebinin her geçen yıl arttığını ifade eden Şahin, bunun sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X