Eximbank’tan faiz indirimi

Faize karşı yürütülen mücadeleye Türk Eximbank’ın desteğinin sürdüğünü belirten Bakan Pekcan, bankanın Türk lirası kredilerindeki faiz oranını yüzde 7,95 seviyesine indirdiğini açıkladı.

Eximbank’tan faiz indirimi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ihracatçıların Türk lirası kredilerini daha düşük maliyetlerle kullanabilmesine imkan tanıyacak yeni bir düzenlemeye gidildiğini söyledi.
Pekcan, ihracatçıların işletme sermayesi ve yatırımlarına yönelik finansal ihtiyaçlarının Türk Eximbank tarafından uygun vade ve faiz imkanlarıyla karşılanmaya devam edildiğini kaydetti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından gerçekleştirilen politika faiz oranlarındaki indirimle birlikte son dönemde yurt içi piyasalarda olumlu finansal ve ekonomik atmosfer yaşandığını ifade eden Pekcan, ‘’Faize karşı yürütülen mücadelemize Türk Eximbank’ın desteği sürüyor. Bu çerçevede ihracatçılarımızın Türk lirası ihracat kredilerini daha düşük maliyetlerle kullanabilmesine imkan tanıyacak yeni bir faiz düzenlemesine gidildi. Türk Eximbank, KOBİ’lere ve yüksek teknolojili ürün üreten ihracatçılara kullandırdığı Türk lirası kredilerindeki faiz oranını yüzde 7,95 seviyesine indirdi” dedi.

44,1 MİLYAR DOLARLIK DESTEK

Söz konusu oranın geçtiğimiz yıl haziran ayında yüzde 17,60 olduğunu hatırlatan Pekcan, yapılan indirimin ihracatçıların finansman maliyetlerini daha da aşağı çekeceğini vurguladı. Türk Eximbank’ın ihracatçılara 2019 yılında 44,1 milyar dolar finansman desteği sağladığını dile getiren Bakan Pekcan, 2020’de bu desteğin artarak devam edeceğinin altını çizdi. Ruhsar Pekcan, cazip faiz oranlarının ihracatçıların rekabet gücüne önemli katkı sağlayacağını anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X