Fatih Sondaj Gemisi: Keşfe giden yol

Türkiye’ye Karadeniz’den müjdeli haberler veren Fatih sondaj gemisinin üstün başarısı belgeselleştirildi. Bakan Albayrak Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Üstün fedakarlık, gayret ve azmin zaferi” notunu düştü.

Fatih Sondaj Gemisi: Keşfe giden yol

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ‘Fatih’ sondaj gemisinin hikayesini anlatan belgeselle ilgili bir paylaşım yaptı. CNN TÜRK ekranlarında yer alan Fatih sondaj gemisinin belgeseli aynı zamanda Youtube’da da bulunuyor.

 

https://twitter.com/BeratAlbayrak/status/1317903748635688962

FATİH’İN YOLA ÇIKIŞI

Fatih 4 gün süren yolculuğun ardından Trabzon Limanı’na ulaştı. Kulenin yeniden kurulması gerekiyordu. Kule montajı yapıldıktan sonra. Sondajın yapılacağı Sakarya havzasına yola koyuldu. O gün hakkında bilgi veren Bakan Dönmez, “15 Temmuz’da oradan demir alarak bugünkü lokasyon noktasına intikal etti. 20 Temmuz’da da işlemlere başladı. Yani matkap dönmeye başladı” dedi.

Belgeselde Fatih’in önemine vurgu yapan Berat Albayrak, “Fatih’in kendisi gemi olarak, fiziksel olarak, demirden ziyade bir milletin, toplumun, ümidini ve umudunu yapma kapasitesini, özgüvenini temsil ediyor.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X