Fevzi Çakmak’ta kamu için değişim zamanı: Emniyet binası da yıkılıyor

1960’lı yılların ortalarında açılan Fevzi Çakmak Caddesi yapılaşırken, kamu kurumları başta olmak üzere bankalarla Bursa’nın finans merkezi olarak planlanmıştı. O binalardan biri 1974’te açılan Emniyet Müdürlüğü’ydü.

Değişen kurumsal anlayış sonucu bu caddedeki kamu binaları kısa sürede yetersiz kalınca taşındılar, bazıları da yıkıldı. Şimdi yıkım sırası boşaltılan Emniyet Müdürlüğü binasında…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Fevzi Çakmak’ta kamu için değişim zamanı: Emniyet binası da yıkılıyor

Çocukluğumuzda… Hem de Fevzi Çakmak Caddesi daha ortada yokken, Ahmetpaşa Mezarlığı’nın doğu kapısında at arabası imalathaneleri vardı.

Aynı yerde…

Bir de bando binası bulunuyordu.

Caddenin açılmasıyla birlikte, Şehreküstü’den şimdi Kent Meydanı AVM’nin bulunduğu yerdeki Otobüs Garajı’na kadar olan alan kentin cazibe bölgesi olarak planlandı.

Hedef, kamu binaları ve bankalar başta olmak üzere bölgenin Bursa’nın finans merkezi olmasıydı. Bu nedenle de bazıları kamuya ait yüksek katlı binalar ortaya çıktı.

İşte…

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X