Fırınlara ‘gramaj ve hijyen’ denetimi

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Ramazan ayında fırınlara yönelik gramaj ve hijyen denetimlerine hız verdi.

Fırınlara ‘gramaj ve hijyen’ denetimi

11 ayın sultanı Ramazan’ın sağlıklı bir şekilde geçmesi için çalışmalarını sürdüren zabıta ekipleri, Mustafakemalpaşa’da faaliyet gösteren tüm fırın ve imalathaneleri kontrol ediyor. Ramazan’ın ilk gününden beri Mustafakemalpaşa merkez ve kırsal mahallerdeki fırınlar denetlenirken, işletme sahipleri 2 liralık pidelerin 400 gramın altında üretilemeyeceği konusunda uyarıldı. Pidelerde gram ölçümü yapan ekipler, ruhsat, işçi temizliği, fiyat, hijyen ve etiket eksiklikleri bulunan iş yerlerini ikaz ederek, denetimleri olumlu geçenlere ise teşekkür etti.

Kontrolleri değerlendiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, sağlıklı gıda üretimi üzerinde özenle durduklarını söyledi. İnsan sağlığını olumsuz etkileyecek durumlara müsaade etmeyeceklerini belirten Kurtulan, “Ramazan boyunca, fırın, şarküteri, market ve bakkallara yönelik denetlemeler devam edecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X