‘Firmaların yanında olduk’

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın katıldığı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) toplantısında yer aldı.

‘Firmaların yanında olduk’

Aynı zamanda Kamu Görevlileri Etik Kurulu Toplantısı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Marmara Bölge Toplantısı’na da iştirak eden Burkay, Bursa iş dünyasının Covid-19 salgını sürecinde karşılaştığı sorunları ve çözüm önerilerini anlattı.

Bursa’nın devlet desteklerini en üst düzeyde kullandığını ifade eden Burkay, Oda olarak firmaların bu zorlu süreçte yanında olduklarını belirtti.

Burkay, TOBB Marmara Bölge Toplantısı’ndaki konuşmasında ise, Nefes Kredisi ve Eximbank Stok Finansman Destek Paketi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Nefes Kredisi için kamu bankalarının da devreye girmesinin firmalar açısından faydalı olacağını vurgulayan Burkay, Eximbank kredilerinde KGF teminatına ek maddi teminat istenmesinin firmaları zor durumda bıraktığını dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X