Fırtına balığı uçurdu

Marmara’da, bir süredir etkili olan kar ve fırtına yüzünden tekneler denize açılamayınca balık fiyatları tavan yaptı.

Fırtına balığı uçurdu

Gemlik Körfezi’ndeki Kapaklı, Fıstıklı, Karacaali, Büyükkumla ve Küçükkumla mahallelerinde geçimini balıkçılıktan sağlayan pek çok aileyi mağdur eden kar ve fırtına, avlanmayı neredeyse olanaksız hale getirirken tüketicilere de zam olarak yansıdı. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Balık Hali’nde, kış mevsiminin en çok tüketilen balıklarından hamsi ve istavritin kilogramı 10-12, palamutun tanesi 7,5-10, lüferin tanesi 20-30 liradan satılıyor. Tezgahlarda ise kilogram bazında fiyatlar, hamside 15-16, çinekopta 18, istavritte 12-13 lirayı bulurken palamutun tanesi 8-15 liradan alıcısına ulaşıyor.

HAMSİ BİR ANDA AZALDI

Gemlik Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Cezair, Marmara Denizi’nde geçen kasım ayına kadar av sezonunun iyi geçtiğini, tekne sahiplerini tatmin edecek ölçüde hamsi ve palamut yakaladıklarını ancak aralık ayının son derece kötü olduğunu söyledi. Marmara Denizi’nde özellikle hamsi avındaki azalmaya dikkati çeken Cezair, bunun balıkçıları zor durumda bıraktığını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X