Flynn’dan ültimatom

Rusya ile ilişkilerinden dolayı istifa etmek zorunda kaldığı iddia edilen Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn, hakkındaki iddialar konusunda ifade vermek istedi ancak, ‘dokunulmazlık’ talebinde de bulundu.

Flynn’dan ültimatom

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn, Trump’ın seçim sürecinde Rusya ile işbirliği yaptığı iddialarının ardından Flynn’den önemli bir adım geldi. 

ABD Kongresi’nde soruşturmayla ilgilenen komitelerin önünde Trump’ın seçim kampanyası ve Rusya arasındaki ilişkiyle ilgili soruları yanıtlamayı teklif etti. Ancak anlatacağı şeylerin kendisini mahkemeye götüreceğinden şüphelenen Flynn, ifade vermek için yargılanmama garantisi istedi. 

ABD Kongresi’nin iki alt kanadı olan Kongre ve Temsilciler Meclisi’nde iki ayrı istihbarat komitesi, ABD Başkanlık seçimine Rusya’nın müdahil olup olmadığını ve Trump’ın seçim kampanyasıyla Rusya arasında bir bağ olup olmadığını araştırıyor. 

‘ANLATACAK HİKAYESİ VAR’

Açıklamayı yapan Flynn’ın avukatı Robert Kelner, ifadenin verilmesi için, haksız yargılama ihtimali gerekçesiyle müvekkilinin yargılanmamasını talep etti. Kelner ‘General Flynn’in anlatacak bir hikayesi elbette var. Şartlar izin verirse bunları anlatmayı çok istiyor’ dedi. Dokunulmazlık talebiyle ilgili de Kelner ‘Flynn haksız yargılamaya karşı herhangi bir garanti verilmeyen, çok fazla politize olmuş ve cadı avı yapılan bir ortamda sorgulamaya maruz kalabilir’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X