“Gece tarifesine yapılan zam sokakları karartır”

TESK Genel Başkanı Palandöken, elektriğin gece tarifesine yansıyan yüzde 19,6 gizli zammın bir an önce gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

“Gece tarifesine yapılan zam sokakları karartır”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarın elektrik zammıyla büyük yükün altına girdiğini belirterek, “Vitrin ışıklarının yanmaması kentleri karanlığa boğar. Bu durum güvenlik zafiyetine neden olur” ifadelerini kullandı. 

 

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, “elektriğin gece tarifesine yansıyan yüzde 19,6 gizli zammın” bir an önce gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. 

Artık elektrik tarifesinde gece-gündüz ayrımının anlamı kalmadığını belirten Palandöken, “Esnafın buzdolabı sabaha kadar çalışıyor. Vitrin ışıkları sabaha kadar yanıyor. Gece tarifesindeki bu zam esnafın elektrik yükünü çok artıracak. Elektrik yükünün artması sokakların kararmasına sebep olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, gece zammı nedeniyle vitrin ve sokak lambası gibi elektrik tüketime neden olan harcamalarda kısıntıya gidilebileceğine dikkati çekerek, açıklamasında, “Zaten lambalarımızın hepsini yakamıyoruz. Vitrin ışıklarının yanmaması, sokağı aydınlatmayan dükkanlar, kentleri karanlığa boğar, hem güvenlik zafiyetine neden olur hem de geceleri ölü şehir görüntüsü yaratır” ifadelerine yer verdi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yetkilileri, çok zamanlı tarifeye tabi ticarethanelerdeki genel zammın gece-gündüz günlük ortalamasının yüzde 11’ler düzeyini bulduğunu ancak mesken, ticarethane ve sanayi gibi tüm tüketim gruplarındaysa ortalama zammın yüzde 6,8 olduğunu bildirdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X