Geçit Kavşağı yeniden trafiğe kapatılıyor

Mahkeme kararıyla trafiğe açılan Geçit Kavşağı, UKOME kararıyla bu hafta içinde tekrar trafiğe kapatılacak.

Geçit Kavşağı yeniden trafiğe kapatılıyor

Geçit Kavşağı, doğu-batı aksına dönüş yapan araçlar sebebiyle oluşan trafikten dolayı 1.5 yıl önce trafiğe kapanmıştı. Bunun üzerine bölge halkı yolu tekrar trafiğe açtırmak için mahkemeye başvurmuş ve Bursa 1. İdare Mahkemesi, Geçit Kavşağı’nın yeniden açılması yönünde karar verdi.

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü kavşağın yeniden ulaşıma açılmasıyla, adeta trafik felç oldu. Hafta sonu Mudanya’ya giden sürücüler hem gidiş hem dönüş yönünde büyük sıkıntı yaşadılar. Özellikle iş çıkış saatlerinde aşırı yoğunluğun olduğu trafik, Organize Sanayi İstasyonu’na kadar taştı.

MAHKEMENİN GEREKÇELERİ ORTADAN KALKTI…

Yaşanan trafik yoğunluğu ve gelen talepler üzerine UKOME, cuma günü gerçekleştirdiği toplantıda konuyu tekrar masaya yatırdı. Kavşağın incelenmesi ve taleplerin değerlendirilmesini karar veren kurul, kavşağı bu hafta içinde tekrar kapatmayı planlıyor.

 

Geçit Kavşağı’nın trafiğe kapatılmasının ardından Büyükşehir Belediyesi, Balat’a giriş sıkıntısını,  Geçit’teki Özdilek Kavşağı’ndan çevre yoluna girişten hemen sonra açılan yeni yolun kullanılmasıyla çözüme kavuşturması nedeniyle; mahkemenin kavşağın açılması yönündeki gerekçelerinin ortadan kalktığı görüşüne varan UKOME, bu hafta içinde kavşağı tekrar kapatacak

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X