Gelecek planlarımızı çizmemiz gerek

Gelecek planlarımızı çizmemiz gerek

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), webinar toplantılarıyla Türkiye’nin önemli isimlerini konuk etmeye devam ediyor. Söz konusu toplantının konukları Ekonomist ve Yazar Prof. Dr. Emre Alkin ile Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Ekonomist Murat Sağman oldu. Prof. Dr. Alkin, buradaki konuşmasında salgın öncesinde de birçok firmanın ekonomik ve yönetsel açıdan sıkıntı yaşadığını söyledi. Türkiye’yi denizde yüzen bir şişeye benzeten Alkin, ‘’Biz büyük badireler atlattık. Bu salgının da üstesinden geliriz.

Ancak bu noktada kısa ve uzun vadede yapılması gereken şeyler var. Bunları iyi analiz edip, gelecek planlarımızı çizmemiz gerekiyor” dedi. Türkiye ekonomisi hakkında büyüme tahminlerini de paylaşan Alkin, ‘’2021 yılında pozitif büyümeye geçeceğiz” diye konuştu. Ekonomist Murat Sağman ise, salgının ardından Çin’in büyük sıkıntılar yaşayacağının altını çizdi. Başta ABD olmak üzere güçlü devletlerin Çin’in üzerine gideceğini dile getiren Sağman, ‘’Türkiye tedarik, lokasyon ve iş gücü konusunda büyük avantajlara sahip. Bu noktada Çin’den önemli bir pay alacağımızı öngörüyorum” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X