Gemlik’e nitelikli fizik tedavi

Gemlikli vatandaşların tedavisini üstlenen Gemlik Devlet Hastanesi, fizik tedavi ünitesinde günde ortalama 100 hastaya hizmet veriyor.

Gemlik’e nitelikli fizik tedavi

2015 yılında hizmete giren hastanenin fizik tedavi ünitesinde; bölgesel ve yaygın ağrı ile seyreden kas-iskelet ve sinir sistemi bozuklukları, romatizmal hastalıklar, omurilik yaralanmaları, inme, kafa travması, el rehabilitasyonu gibi alanlarda hastalar tedavi ediliyor.

Hastanedeki fizik tedavi cihazlarının çeşitliliği ile ilçede fizik tedaviye ihtiyaç duyan hastaların merkeze sevk edilmeden kendi oturdukları bölgede tedavi olma şansı oluyor.

Fizik tedavi ünitesinde bulunan teknik malzemelerin çeşitliliği arttıkça, yapılan tedavi uygulamalarının da çoğaldığını ifade eden Gemlik Devlet Hastanesi yetkilileri, “Hayırsever Necati Aydın ve oğlu Ceyhan Aydın tarafından, ünitemize; Elektro Terapi, Hot Pack, İnfrared, Kısa Dalga Diatermi, ESWT ve CPM gibi cihazlar alındı. Artan cihazlar ile birlikte tedavi edilebilen hastalıklar çoğalırken, hastalarımızın egzersiz çeşitliliği ve tedavilere olumlu yönde cevap alma olasılıkları da arttırılmıştır. Fizik tedavi ünitesi hizmete girdiği günden bu yana 5 bin 357 hastaya hizmet verildi. Toplamda 13 bin 132 seans tedavi yapıldı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X