Gemlik’i kurtaracak projeye bürokrasi engeli

Türkiye’nin deprem riski en yüksek bölgeleri arasında yer alan Gemlik’in sağlam zeminli yamaçlara taşınması projesi Orman Bakanlığı bürokratlarından vize alamadı.

Gemlik’i kurtaracak projeye bürokrasi engeli

10 BİN KONUT YAPILACAK…

CHP ve MHP gruplarının da desteğini alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Manastır bölgesinde 10 bin konut yapımı için harekete geçti.  Projeye onay veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman Bakanlığı’ndan mülkiyetindeki alanın devrini istedi. 7 kişilik uzman heyet bölge için  rapor hazırladı.

280 HEKTAR ALAN UYGUN…

Orman Bakanlığı uzmanlarının hazırladığı raporda, ‘Bölgenin 46 hektarlık bölümü yerleşime uygun değil, ancak 280 hektarlık bölümü orman vasfını kaybettiği için yerleşime uygundur’ denildi. Rapora rağmen orman vasfını kaybetmiş 280 hektarlık alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilmedi.

Projeye tam destek

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, kapı gibi rapora rağmen bürokratların ayak diremeye devam ettiğini söylüyor. Başkan Yılmaz, projeye destek veren Çalışma Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Tarım Bakanı Faruk Çelik ve Bursa Milletvekili Efkan Ala’ya teşekkür ediyor.

10 bin konut projesi bürokrasiye takılmış olsa da Cihatlı Köyü’ndeki bin konutluk projenin ilk etabını oluşturan  200 dairelik bloklar yükselmeye başlamış.

►Mustafa Özdal’ın yazısı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X