Gemlikli öğrencilerin TÜBİTAK başarısı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 51. Kez düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na bu yıl 23 bin 528 öğrenci, 15 bin 273 proje ile katıldı.

Gemlikli öğrencilerin TÜBİTAK başarısı

Türkiye’nin tüm illerinden yapılan başvurular içinden 100 proje finale kaldı. Biyoloji Öğretmeni Serpil Korkmaz danışmanlığında yarışmaya hazırlanan Gemlik Hisar Anadolu Lisesi’nden öğrencileri binlerce katılımcı arasından finale kalan isimler oldu.

BİLİMİN IŞIĞINDA BAŞARDILAR…

Ahmet Çağrı Keçeci ve Ömer Faruk Yıldırım’ın “Paklitaksel ile kombine edilmiş Olea Europaea embriyo ekstraktının meme kanseri hücre soyları üzerindeki sitotoksik etkilerinin araştırılması” çalışması, biyoloji alanında yedinci sırada sergilenmeye layık görüldü.

Yine aynı liseden Münüre Cansu Irmak ve Handan Yılmaz’ın “Ev yapımı kışlık domates soslarının zeytin yaprağı ekstraktı kullanılarak raf ömrünün uzatılması; fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine etkilerinin araştırılması” çalışması da kimya alanında 43. sırada sergilemeye değer görüldü.

Öğrencilerin bu büyük başarıları öğretmenleri ve velileri tarafından sevinçle karşılandı. TÜBİTAK tarafından belirlenen 100 proje, 11 Mart’a kadar Uludağ Üniversitesi Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde izlenimde kalacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X