Gemlik’te dijital dönüşüm zamanı

İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Akhisar Mahallesinde bir evin tadilatını yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşlara yeni bir yaşam sundu.

Gemlik’te dijital dönüşüm zamanı

Uzman Tuğçe İkizler’in gerçekleştirdiği sunumu Belediye Başkan Yardımcıları Bayram Demir ile Zeynep Akış Serintürk, daire müdürleri ile çalışanlar da yakından takip etti.

EBYS NEDİR?

Yoğun evrak akışının olduğu, bilgi güvenliği ön planda olan, bilgiye erişim hızının ve bilgi güvenilirliğinin önem kazandığı kurumlarda gelişmiş bir belge yönetim sistemine ihtiyaç duyulmasıyla e-İçişleri projesi dahilinde Elektronik Belge Yönetim Sistemi hayata geçirildi. Bu sayede, belgelerin merkezi bir yapıda toplanması, süreçlerinin hızlandırılması, baştan sona takip edilmesi, raporlanması ve yönetilmesi sağlanıyor. Ayrıca veri standartları oluşturularak gerekli bütün veriler standartlara uygun ve güvenli bir şekilde saklanıyor ve bilgilere hızlı ve etkili bir şekilde ulaşılması mümkün oluyor.

HEM HIZ HEM TASARRUF

EBYS’nin yaygınlaşması ile evrakların hedefine zamanında ulaşması, paraf ve imza sürecinin hızlanması, evraklara hızlı erişim, paraf ve imza listeleme süreçlerinde toplu işlem yapılabilmesi, detaylı arama özelliği ile evraklara kolay ulaşım, evrak süreçlerinin incelenebilmesi, posta, toner, kâğıt, zarf vb. maliyetlerin ortadan kalkması, evrak kayıt defterlerinin otomatik oluşması gibi avantajlar yaygınlaşacak. Sistemin kullanılmaya başlanmasıyla Gemlik Belediyesi’nde de dilekçelerin daha hızlı sonuca ulaşması sağlanacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X