Gemlik’te yerli otomobil buluşması

Yerli otomobilin üretim tesislerinin kurulacağı Gemlik’te 12 Mart’ta paydaşlarla ön bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

Gemlik’te yerli otomobil buluşması

Bursa Milletvekilleri ve iş dünyası temsilcileri, Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yönetimiyle bir araya geldi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Bursa Ticaret Borsası (BTB) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı’nın ağırladığı heyete, yerli otomobille ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi. Buradaki konuşmasında Bursa’nın çok önemli bir ekonomik güç olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, ‘’Bursa, var olan potansiyelini tam olarak kullandığı takdirde ülke ekonomisine katkısı daha da artacaktır. Toplumun ortak noktası olan Türkiye`nin Otomobili TOGG da artık bir Bursa markası. Gemlik’te 12 Mart’ta Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ile ilgili olarak, otomotiv yan sanayi sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız, SİAD’larımız, yerel yöneticilerimiz ve tüm yerel dinamiklerimizle birlikte bir bilgilendirme toplantı yapılması planlanıyor” dedi. Hisarcıklıoğlu, TOGG’un konuyla ilgili resmi açıklamasını önümüzdeki günlerde yapacağını kaydetti.

BURSA EN İYİSİNİ YAPAR

BTB Başkanı Özer Matlı ise, Bursa’nın gerek tarımda gerekse sanayide ne yaparsa en iyisini yapacağını dile getirdi. Kentte şuan kilogram başı ihracat değerinin 4 dolar olduğunu ifade eden Matlı, ‘’TOGG’un da şehir ekonomisine katkılarıyla bu rakamın 7 dolar seviyelerine ulaşmasını bekliyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X