Generalin tünel iddiası G. Kore`yi karıştırdı

Güney Kore`de Emekli General Hahn Sung-chu, Kuzey Kore`den Seul`deki Devlet Başkanı Sarayı istikametinde en az 84 adet yeraltı tüneli kazıldığını ve bunların birbiriyle bağlantılı olduğunu iddia etti.

Generalin tünel iddiası G. Kore`yi karıştırdı
General Hahn bununla da yetinmedi ve Kuzey Kore’nin bu tünelleri kazmak için, tanesi yaklaşık 8 milyon dolar olan 300 adet tünel açma makinesi kullandığını öne sürdü. Ancak Güney Kore Savunma Bakanlığı iddiaları yalanladı. Bakanlık konuyla ilgili olarak, ‘Şu ana kadar Seul ve çevre bölgelerine doğru, Kuzey Kore tarafından kazıldığı iddia edilen bir adet tünele bile rastlanmadı’ açıklamasında bulundu.
 
Güney Kore’de, 1974 ve 1990 yılları arasında, Kuzey Kore tarafından kazıldığı tahmin edilen ve sürpriz hücum amacıyla kullanılması amaçlanan 4 adet tünel tespit edilmişti. Ülkede, 1990 yılından günümüze kadar benzeri tünellere rastlanmadığı belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X