Geri dönüşümle önemli tasarruf

Yıldırım Belediyesi, son 1 aylık süreçte 2 bin 8 ton ambalaj atığı, 99 ton cam atığı ve 3 ton 75 kilogram atık bitkisel yağ topladı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ayrıca 46 adet elektronik atık ve 980 floresan geri dönüşüme kazandırarak öneml

Geri dönüşümle önemli tasarruf

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Geri dönüşüm öncelikle evlatlarımızın sağlıklı koşullarda bir yaşam sürmesi için, yaşamın temel kaynakları temiz hava, temiz su ve temiz toprağın sağlanması için tüm insanlığın yürütmesi gereken önemli bir çalışma. Biz de Yıldırım Belediyesi olarak çevre koruma ve geri dönüşümü gelecek nesillerimize karşı sorumluluğumuz olarak görüyor, Türkiye’ye örnek ve öncü çalışmalara imza atıyoruz” dedi.

Geri dönüşümün ekonomiye artı değer kattığını da işaret eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Ülkemizde her sene sadece yaklaşık 2 milyon ton bitkisel yağ tüketiliyor. Bir litre atık yağ 5 milyon metreküp suyu kullanılmaz hale getirirken bir adet küçük kalem pil yaklaşık 4 metrekare toprağı kirletiyor. Ayrıca başta plastik ve metal atıklar doğada yok olma süreleri binlerce yılı bulabiliyor” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X