‘Girişimcileri yeni düzene hazırlamalıyız’

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Başkanı Özer Matlı, iş dünyasının üzerine düşen en önemli görevin vizyoner bakış açısına sahip girişimcileri pandemi sonrasında oluşacak yeni döneme hazırlamak olduğunu belirtti.

‘Girişimcileri yeni düzene hazırlamalıyız’

BTB çatısı altında faaliyet gösteren Bursa Genç Girişimciler Kurulu koordinasyonunda kurulan İstasyon Bursa, ‘Global Girişimcilik Haftası’ kapsamında ‘O Geri Dönüşü Olmayan Yola Atlayın’ webinar programını düzenledi. BTB Başkanı Özer Matlı, buradaki konuşmasında teknolojideki gelişmelerle hızlı bir dönüşüm geçiren dünyada iş yapış şekillerinin de klasiğin çok dışına çıktığını söyledi. Z kuşağının bilgiyi özümseyen, teknolojiyle iç içe geçmiş farklı düşünce ve iş yapısına sahip olduğuna işaret eden Matlı, ‘’Türkiye bugün girişimci olmak isteyen herkese daha önce hiç olmadığı kadar büyük fırsatlar sunuyor. Küreselleşme sürecinde yaşanan hızlı değişimi kendi lehlerine çevirmeyi başarabilen yeni neslin, yeni dünya düzeninde ülkemizi çok farklı bir noktaya taşıyacağına inanıyorum” dedi.

BİR ADIM ÖNDE OLACAKLAR

E-ticaret uygulamaları başta olmak üzere bugün popüler olarak kullanılan bir çok uygulamanın bir dönem sonra değerini tamamen yitireceğini dile getiren Matlı, ‘’Bu nedenle, özellikle kendini sürekli geliştiren, yazılım ve lojistiğe daha fazla önem gösteren girişimciler ile işletmeler, yeni dünya düzeninde bir adım önde olacak. İş dünyası olarak bizlere düşen en önemli görev de vizyoner bakış açısına sahip girişimcilerimizi, pandemi sonrası oluşacak yeni döneme en iyi şekilde hazırlamaktır” diye konuştu. Programın konuğu girişimci Kadir Köymen ise, girişimci adaylarına hata yapmaktan korkmamalarını tavsiye etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X