‘Görevimiz seçimin güvenliğini sağlamak’

İçişleri Bakanlığı’nın seçim güvenliği toplantılarının ilki İçişleri Bakanı Sebahattin Ötürk ve 13 ilin valisinin katılımı ile Bursa’da yapıldı.

‘Görevimiz seçimin güvenliğini sağlamak’

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve ev sahibi Vali Münir Karaloğlu ile birlikte açıklama yapan İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, “Bölgemizde bulunan Bursa ile birlikte 13 ili kapsayan ve artık geleneksel hale gelen seçim öncesi yapmakta olduğumuz güvenlik toplantılarının ilkini Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’da yapmaktan, son derece mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Ben de 5 yıla yakın bu şehirde görev yapmanın mutluluğunu ve onuru yaşadım. 25. dönem milletvekili genel seçimlerinin huzur ve güven içinde yapılmasına yönelik alınan tedbirleri değerlendireceğiz. Yaklaşık 8 bölgede yapmayı düşündüğümüz bölge toplantılarını burada başlatmış bulunuyoruz’ dedi.

EN ÖNEMLİ MADDE GÜVENLİK

Türkiye’nin en önemli ve tek maddesinin seçim güvenliği olduğunu kaydeden Bakan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Türkiye seçimlerini güvenli olarak yapmakla tanınan bir ülkedir. Halkın iradesini olduğu gibi şeffaf bir şekilde sandığa yansıtması için gereken ortamın sağlanması elbette ki devletin ve bizim görevimizdir. Bunu sağlamaya yönelik olarak çok tecrübeli bir güvenlik kadromuz elbette var. Bur çerçevede geçmişten birçok tecrübeye sahibiz. Ama her şehrin kendine mahsus bir takım farklılıkları olabilir. Hem geçmişteki durumları hatırlatmak hem de bu seçimde olabilecek her ile ait kendine mahsus farlılıklar da olabilir. Onları tartışmak, müzakere etmek adına arkadaşlarımızla bu güzel şehirde bir günlük bir toplantı yapmayı uygun gördük. Şehirler; İstanbul, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, Eskişehir, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova’dır. Dolayısıyla bu görüşmeler neticesinde ilave alınabilecek tedbirler nelerse onları da karar altına almak için bir araya gelmiş bulunuyoruz.”

Bakan Öztürk’ün konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X