GÜMOSED toplantısından birlik-beraberlik mesajları çıktı

Tüm Oto Servisleri Federasyonu (TOSEF)’na bağlı 10 dernekten biri olan Güney Marmara Oto Servisleri Derneği (GÜMOSED), ‘Genişletilmiş Üye Toplantısı’nı Bursa’da Hilton Otel’de yoğun katılımla gerçekleştirdi. GÜMOSED Başkanı Ersin Gökdağ yönetiminde düzenlenen organizasyonda, otomobil servis sektörünün sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. Toplantının soru-cevap kısmında üyeler söz alarak taleplerini ilettiler. Başkan Gökdağ derneğin üyelere, bayilere ve en önemlisi tüketicilere sağlayacağı faydaların müjdesini verdi. Ersin Gökdağ ile Bursa’daki ‘oto servisler’ ve derneğin faaliyetleri hakkında konuştuk.

GÜMOSED toplantısından birlik-beraberlik mesajları çıktı

Sayın Ersin Gökdağ, GÜMOSED faaliyetlerine hız kazandırıyor. Yakın gelecekte ne gibi çalışmalar yapmayı planlıyorsunuz?

Günümüzde otomobil ve motorlu araçların sayısı hızla artıyor. Bu artışın topluma ve ekonomiye önemli etkileri var. Güney Marmara Oto Servisleri Derneği (GÜMOSED), çok önemli bir ihtiyacı karşılayan arıza tespit, tamir, bakım faaliyetlerini gerçekleştiren otomobil servisi sahiplerini bir araya getiriyor. Hızla artan araç sayısına koşut olarak ‘servis ihtiyacı’ da artmaktadır. Bu artışa sağlıklı ve zamanında cevap verebilmek mümkün. Elbette ‘servis’ sayısının artışından söz etmiyorum. Kaliteli hizmet ihtiyacından söz ediyorum. İşte GÜMOSED bu ‘hizmet kalitesi’ konusu üzerinde çalışıyor. Derneğimize katılım oldukça fazla. Bugün Hilton Otel’de gerçekleştirdiğimiz, ‘Genişletilmiş Üye Toplantısı’na olan katılım tahminlerimizin üzerinde oldu. Çünkü sektörümüzdeki bilinç seviyesi hızla artıyor. İşyeri sahibi, çalışan ve tüketiciler arasındaki iletişimin daha sağlıklı olması adına birçok proje hzırlıyoruz. Toplantımızda da bu projeleri konuştuk. Soru-cevap bölümüzde sahadaki sorunları dinledik. İki önemli faydayı üyelerimizin kullanımına sunduk.

Derneğinizin yaygınlık alanı ne kadardır? Hedefleriniz nelerdir?

GÜMOSED, Türkiye’de bulunan 10 oto servis derneğinden biridir. 25 Kasım 2019’da derneğimizin açılışını yaptık. Merkezimiz Bursa’dadır. Başta Bursa olmak üzere; Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Eskişehir, Yalova ve Bilecik illerini kapsayan bir çalışma alanımız var. Ciddi bir salgın hastalık dönemi atlattık. Çok zorlanan sektörlerden biri olduk ama aynı zamanda ayağa ilk kalkan sektörlerden biri olduk. Oto servis sektörünün sürekliliği, hizmetlerimizin kalitesi, nitelikli personel yetiştirilmesi, üyelerimize teknik-sosyal ve hatta maddi destek sağlayabilmek temel hedeflerimizdir. Bu konuda birçok çalışma gerçekleştirdik ve çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz. Her Pazartesi Bursa’daki dernek ofisimizde yönetim kurulu üyeleri ile toplanarak sektörün sorunları ve çözüm önerileri üzerine konuşuyoruz.

Ne gibi çalışmalar yaptınız ve yapacaksınız?

Öncelikle bölgemizdeki il temsilcileri ile beraber üye esnaflarımızı ziyaret ederek gerçek şikayetleri dinliyoruz. Ardından sigorta şirketlerini ziyaret ettik, bu ziyaretlerde TOSEF ve GÜMOSED’i tanıttık. TBMM ziyaretimiz gerçekleştirdik. Değerli milletvekillerimiz Mustafa Esgin ve Muhammed Müfit Aydın ile görüşmeler yaptık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü ziyareti planladık. İl müdürümüz Ersan Aytaç ile yürürlüğe giren yeni atık yağ yönetmeliği hakkında bilgiler alıp üyelerimiz ile paylaştık.

Bunların yanı sıra başka faaliyetleriniz de oldu mu?

Çeşitli kurum ve kuruluşlarla anlaşmalar yaparak üyelerimiz için önemli faydalar sağladık. Standox firmasının Şekerpınar tesislerinde oto boyası üzerine verimlilik eğitimi düzenledik. Uludağ Üniversitesi Otomotiv Bölümünü ziyaret ettik ve yapacağımız eğitim çalışmaları ile ilgili olarak karşılıklı protokol imzaladık. Bundan sonra, ‘Elektrikli ve hybrid araçları kapsayan bir giriş eğitimi düzenleyeceğiz. Ardından ‘Sigorta ve Hasar Danışmanlığı’ nitelikli ekspertiz yöntemleri eğitimimizi organize edeceğiz. İşkur ile nitelikli personel alımı anlaşması yapıp ilanlar çıkaracağız.

Ersin Bey, sizler çocukluğunuzdan bu yana bu sektörün içindesiniz? Bursa’da faaliyet gösteren oto servislerinin neredeyse tamamı uzun süre önce kurulmuş. Bu konuda büyükleriniz size yön gösterdi mi?

Evet, babalarımız büyük emek harcayarak Bursa’da ciddi hacimleri olan oto servis şirketleri kurmuşlar ve dürüst biçimde çalışarak haklı bir ün kazanmışlar. Bunu hem bizler hem de Bursa toplumu çok takdir ediyor. Bu mirası hak etmeye çalışıyoruz ve sorumluluklarımızın farkındayız. Şimdi zamanımız çok değişti ve biz genç kuşaklara düşen, yeni teknoloji ve pazarlama yöntemlerini öğrenerek uygulamaktır. Büyüklerimize duyduğumuz minnet günden güne büyüyor çünkü inanılmaz zor şartlarda çalıştıklarını fark ediyoruz. İş yapma şekillerimiz değişiyor ama babalarımızdan öğrendiğimiz zamanında-ekonomik-dürüst iş yapma düsturu asla değişmeyecek. Esnaflık bilinci yok olmamalı bence, böylece sektör içindeki dayanışma ve birlik-beraberlik hiç bozulmayacaktır. Zaten GÜMOSED olarak bugünkü toplantımızdan çıkan mesaj da bu yöndeydi.

GÜMOSED yönetim kurulu ve danışmanları, sektör ile yakından ilgili ve bizzat içinde çalışan insanlardan oluşuyor.

Başkan; Ersin Gökdağ (Gökdağ Otomotiv)
Başkan Yardımcısı; Sadrettin Şengül (Sadrettin Şengül Otomotiv)
Genel Sekreter; Yasin Tomurcuk (Tomurcuk Otomotiv)
Sayman; Murat Yılbaşı (Yılbaşı Oto)
Yönetim Kurulu Üyesi; Ahmet Ova (Selçuk Oto)
GÜMOSED Eğitim Danışmanı; Cafer Kaplan (Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Öğretim Üyesi)
GÜMOSED Sigorta Hukuk Danışmanı; Caner Bayramoğlu (Adli Bilirkişi)

Başkanın Mesajı

Yönetim olarak sektörde çalışan ve oto servisi sektörüyle ilgili olarak ürün ve hizmet üreten herkesin emeğini değerli kılmayı amaçlıyoruz. GÜMOSED yönetim kurulu ve danışmanlarımız değer üretmek, sektörün çözüm platformu olmak hedefiyle yola çıkmıştır. Bizleri göreve getiren tüm üyelerimize, oto servis sektörünün bütün paydaşlarına teşekkürü borç biliriz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X