Gürsu’daki armut hasadına başkan Aktaş da katıldı

Gürsu’nun kalitesi ve tadı ile ünü dünyaya yayılan armudunun hasadı renkli görüntülerle başladı.  Ağaköy Mahallesi’nde yapılan hasada Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da katıldı.

Gürsu’daki armut hasadına başkan Aktaş da katıldı

Gürsu’da armudun hasadı her sene olduğu gibi yine verimli  başladı.

Her yıl hasadı tarlada çiftçi ile yapan  Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık bu kez konukları ile ovaya girdi.  Gürsu’yu ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı Gürsu’da ağırlayan Başkan Işık, armut hasadı için konuklarını Ağaköy’e götürdü. 

AK Parti İlçe Başkanı Erkan Şekeroğlu, Tarım Peyzaj AŞ Genel Müdürü Semih Bolat, Ağaköy Muhtarı Ertuğrul Ertem, Ağaköy Kooperatifi Başkanı Hakan Şener ve Bahçe sahibi Turgut Sarı ile birlikte tarlaya giren Başkan Alinur Aktaş, hem işçilerle sohbet etti hem de onlarla birlikte ağaca çıkarak armut topladı. Sıcaktan bunalan işçilere kendi elleriyle dondurma ikram eden Başkan Aktaş, sezonun bereketli ve bol kazançlı geçmesini diledi.

“Bursa ve Gürsu armut üretiminde ilk sırada”

Başkan Aktaş, “Türkiye’nin 2022 yılı verilerine göre yaklaşık 26 bin hektar alanda ürettiği 545 bin ton armutla dünyada beşinci sırada. Bursa’mız ise yaklaşık 89 bin dekar alanda yaklaşık 209 bin ton armut üretimiyle ülkemizde birinci sırada gelmektedir. Toplam üretimin de yüzde 40’ını karşılamaktadır. Gürsu ilçemiz yaklaşık 22 bin 500 dekarlık alanda yaklaşık 90 bin ton armut üretimi ile Bursa’da ilk sırada yer alıyor. Gürsu’dan sonra yaklaşık 42 bin ton ile Kestel, 24 bin 500 ton ile İnegöl, 19 bin ton ile Yıldırım ve 17 bin ton ile Osmangazi ilçelerimiz geliyor. Deveci ve santamaria cinsi, şehrimizin en fazla üretilen armut çeşitleri olup, deveci armudu aynı zamanda coğrafi işaretli ürünümüzdür. 10 Eylül 2019 tarihinde Gürsu Ziraat Odası tarafından başvurusu yapılarak coğrafi işaret belgesi alındı. İnşallah hasadımız bereketli olur.” diye konuştu.

Gürsu Belediye Mustafa Işık, çiftçiye armut hasatlarının bereketli olmasını dileyerek üreticinin bir yıl boyunca harcadığı emeğinin karşılık bulmasını temenni etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X