Gürsu’ya eğitim vadisi

Gürsu Belediyesi, ilçede artan okul ihtiyacına çözüm bulmak amacıyla okul alanı oluşturulması amacıyla yoğun bir çalışma başlattı.

Gürsu’ya eğitim vadisi

Gürsu’da uygun okul alanı tespit etmek amacıyla Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas ile incelemelerde bulunan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “İlçemizdeki yeni okul ihtiyacını gidermek amacıyla, okulların inşa edileceği alanları kazandırma yönünde çalışmalarımızı yoğun olarak sürdürüyoruz” dedi.

İlçede bulunan DSİ’ye ait arazileri DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte inceleyen Işık, “İğdir ve Cambazlar arasında yer alan DSİ’ye ait 140 dönümlük alan ve Büyükşehir Belediyesi’ne ait halin olduğu 40 dönümlük alanın değerlendirilerek bir Eğitim Vadisi oluşturulmasını planlamaktayız. Arazilerin tahsis edilmesine yönelik çalışmalar başlatıldı. İlçemizde bir eğitim vadisi inşa edeceğiz” diye konuştu.

32 DERSLİKLİ İKİ OKUL…

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Gürsu Jandarma Komutanlığı’na ait alanda oluşturulacak iki okul için yer tespiti konusunda, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu ile birlikte incelemede bulundu. Gerekli protokollerin imzalanarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilecek 10 dönümlük alanda 32 derslikli iki okulun inşaatına başlanması planlanıyor.

Ayrıca İstiklal ve Zafer Mahalleleri’nde de belirlenen alanlarda okul yapılmasına ilişkin çalışmalar sürekken, İlçe Emniyet Müdürlüğü yanında anaokulu inşaatı başlatıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X