Ha gayret Bursa… Vaka sayısı azaldı, ama yoğun bakım dolu!

Kasım başında günlük 4 bini geçen, ay ortasında 4 bin 700’e kadar yükselip pik yapan günlük vaka sayıları alınan sıkı önlemler ve Bursalıların bu önlemlere katkılarıyla geriledi.
Korkutan tabloyu tersine çeviren Bursa’da vaka sayıları inişe geçti. Hatta, 2 binin altına inip 1.900’lü rakamlara gelindi. Ne var ki, bu gerileme henüz yoğun bakım ve hasta yataklarına yansımadı. O nedenle hastanelerde yatan sayısı hâlâ yüksek… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Ha gayret Bursa… Vaka sayısı azaldı, ama yoğun bakım dolu!

öyle bir anımsayın… Geçen haftaya kadar Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca her akşam televizyon ekranından vaka sayısı yüksek illeri uyarıyordu.

O iller arasında Bursa hep oluyordu.

Nitekim…

Günlük vaka sayısının 4 bin 700’lere kadar çıktığını da, alınan ciddi önlemler ve vatandaş katkısıyla vaka sayısının günlük 3 binlere indiğini de aktardık.

Bununla birlikte…

Şehir Hastanesi, Yüksek İhtisas Hastanesi ve Çekirge Devlet Hastanesi yoğun bakımlarıyla kat yataklarındaki Covid-19 hastası sayılarını paylaştık.

Son olarak da…

İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz’ın sorumuz üzerine Bursa’nın koronavirüs tablosuna ilişkin değerlendirmesine yer verdik:

“Panik yapacak kadar kötü değiliz, rehavete düşecek kadar da iyi değiliz.”

Açıkçası…

Yavuzyılmaz’ın sözleri bir kentin mücadelesi anlamında önemli.

Çünkü…

Durumu en kötü iller arasında gösterilirken panik gerektirmeyecek noktaya gelinmesi Bursa’nın bu mücadeleye verdiği desteği gösteriyor.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X