Hacettepe Teknokent’ten İHA ve elektrikli otomobil

Hacettepe Teknokent’te yüzde 100 Türk tasarımı İnsansız Hava Aracı (İHA) ve elektrikli otomobilin prototipleri üretildi.

Hacettepe Teknokent’ten İHA ve elektrikli otomobil

TEO adı verilen elektrikli otomobil ve AVIPOD adı verilen İHA’nın testlerine başlandı. Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) koordinatörlüğünü üstlendiği Uluslararası Liderlik Akademisi’nin Ankara ayağındaki bilim ve teknoloji etkinliğinde konuşan Hacettepe Teknokent Genel Müdürü Abdurrahman Güngör, elektrikli otomobil prototipini ürettiklerini belirtti. 

Deneme sürüşlerinin devam ettiğine işaret eden Güngör, ”Projeyi kendi öz sermayemizle yapıyoruz. Mühendis arkadaşlar yoğun bir tempo ile çalıştılar, güzel bir ürün ortaya koydular” dedi.

220 ŞİRKET VAR

Teknosfer adını verdikleri teknokentte çok iyi bir teknoloji atmosferi oluşturduklarını dile getiren Güngör, teknokentte savunma sanayi, enerji, biyomedikal ve medikal alanında çalışan firmalara ev sahipliği yaptıklarını kaydetti. 

Güngör, ”Yeni kurulmuş şirketlerden yıllık 100 milyon dolar satış yapana kadar çeşitli büyüklükte 220 şirket var. Şirketlerin yüzde 60’nı yazılım ve teknoloji firmaları oluşturuyor. Özellikle Türkiye’nin ihracatının kilo-fiyat dengesinde önemli değerler ortaya koyuyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X