Hakan Fidan’dan Bursa’da önemli mesaj

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Mudanya ziyaretindeki izlenimlerini kaleme aldı…

Hakan Fidan’dan Bursa’da önemli mesaj

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

İzlenimimiz şu… Bursa’nın en genç adayı, AK Parti Mudanya Adayı Gökhan Dinçer, kişisel ilişkileriyle Mudanya’ya önemli konuklar getiriyor.

Geçen hafta…

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan geldi ve Mudanya turizmi için önemli mesajlar verdi.

Pazar günü de Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı ağırladı. Hatta, Fidan karşılama sırasında “Senin için geldik Gökhan” diyerek samimiyetlerini sergiledi.

Açıkçası…

MİT Başkanlığı döneminde, perde arkasında kaldığı için tanınmayan, ama çok merak edilen Hakan Fidan’ın geleceğini duyduğumuzda Mudanya’ya ve Dinçer’e ne verebileceğini kendi kendimize sorgulamıştık.

Fakat…

Sahildeki yürüyüşünde vatandaşın ilgisini görünce, toplantı salonundaki havayı yaşayınca Fidan’ın artık farklı bir misyon üstlendiğini fark ettik.

Kafamızda da…

Hakan Fidan’la ilgili bazı senaryolar canlandı. Galiba, önümüzdeki süreçte baş aktörlerden biri olarak izleyeceğiz.

Nitekim…

Konuşmasında Dışişleri Bakanlığı ilişkilerinden çok, halka güven veren konularda, özellikle de terörle mücadele ve dünyayla ilişkiler konularında mesajlar verdi.

Örneğin…

Türkiye; gerektiğinde oyun kuran, gerektiğinde oyun bozan güçlü bir duruş sergiliyor” diyerek ülkenin uluslararası pozisyonunu anlattı.

Yanı sıra…

Güçlü Türkiye artık sadece bölgesinin değil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde uluslararası güce kavuştu” dedi.

Son 21 yılda terörle mücadelede elde edilen başarılara işaret etti:

Sadece ülkemizde karşımıza çıkan teröristin peşinden gitmiyoruz, sınırımızın ötesindeki teröristi de buluyoruz.”

Şu mesajının altını çizdik:

Dünyada krizlerin, çatışmaların, savaşların artma eğiliminde olduğu dönemdeyiz. Mevcut dünya sistemi Gazze’de aciz kaldı, Ukrayna’da savaşı engelleyemedi. Önümüze çıkan tehditleri değil, ülkemiz için fırsatlar neredeyse gidip bulacağız.”

Yeni anlayış şu:

Fırsatların peşinden koşacağız.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X