Haksız rekabet ortamı oluşuyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkarların haksız rekabetle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Haksız rekabet ortamı oluşuyor

Devletin imkanlarıyla ticari faaliyette bulunan bazı kurumların esnaflık yaparak haksız rekabet ortamı oluşturduğunu ileri süren Palandöken, ‘’Zaten zincir marketler ve AVM’lerin haksız rekabetiyle mücadele eden esnafımız bir de devlet desteğiyle rekabet edecek durumda değil” dedi. Kamuda üretilen ürünlerin satışının esnafa verilmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, şöyle devam etti: ‘’Kamu kurum ve kuruluşları yiyecek-içecek, giysi, ev eşyası, hediyelik eşya gibi mamuller üretip dükkan açarak satış yapıyor. Tüm kamu kurumlarının misafirhanesinde restoranlar, kuaförler, düğün salonları ve spor salonları var. Ancak bu tesisler yalnızca kendi üyelerine mal ve hizmet üretmeli. Kamu kurumlarının imkanlarından yalnızca ilgili kişiler yararlanabilmeli.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X